Verkeersmaatregelen carnavalsoptocht zondag 11 februari 2024

Van vrijdag 9 februari tot en met dinsdag 13 februari is het carnaval en dopen we Montfoort weer om in Knopengein. Op zondag 11 februari houden we onze traditionele grootste carnavalsoptocht van boven de rivieren! Om de optocht veilig te laten verlopen met alle versierde praalwagens, loopgroepen en de vele toeschouwers gelden er tijdelijke verkeersmaatregelen.

De binnenstad is op zondag 11 februari 2024 van 10:00 tot 18:00 uur afgesloten voor het auto- en fietsverkeer. De provincialeweg N228 is van 11:30 uur tot 17:00 uur afgesloten tussen de rotonde N204 (bij tuincentrum Groenrijk) en de Slotlaan. De OV-bus krijgt wel doorgang. De Anne Franklaan en de Wederiksingel zijn vanaf 11:00 uur ook afgesloten voor het verkeer, deze wegen worden gebruikt als opstelplaats voor de optocht.

“Gein op het Plein” feest is ook dit jaar weer op het Hofplein, waardoor het Hofplein op zondag 11 februari vanaf 10.00 uur afgesloten is voor al het verkeer.

Overige maatregelen

In verband met de omleiding van het verkeer en het toegankelijk houden van de wegen voor de nood- en hulpdiensten gelden ook de volgende maatregelen: 

  • Eenrichtingsverkeer op de Slotlaan, Achthoven-West, Mastwijkerdijk en Lindeboomsweg richting IJsselveld.
  •  Op de Doeldijk en Hofdijk is parkeren langs de weg niet toegestaan.

Het is absoluut verboden op één van bovenstaande wegen te parkeren. De wegsleepregeling is hier van 10:00 uur tot 18:00 uur van kracht.

Wegsleepregeling 11 februari 2024

Om de route van de carnavalsoptocht vrij te hebben van auto’s op zondag 11 februari geldt een parkeerverbod en is de wegsleepregeling van kracht. Vanaf 10.00 uur wordt de route gecontroleerd op foutgeparkeerde auto’s. Als uw voertuig dan nog op één van de genoemde wegen staat geparkeerd, wordt deze in opdracht van de gemeente weggesleept. Het voertuig gaat dan naar het bergingsbedrijf Modern Berging in Utrecht (Elektronweg 24, 3542 AC, Utrecht) en kan tegen betaling worden opgehaald. Modern Berging is bereikbaar op telefoonnummer 030-241 5060.

Parkeren aan de buitenrand

Vanaf 10:00 uur wordt het verkeer omgeleid en kunt u parkeren bij de parkeergelegenheden aan de buitenrand van Montfoort (Industrieterrein en parkeerplaats van Tuincentrum Groenrijk). Beide parkeermogelijkheden zijn aangegeven met P-borden.

Kom lopend, op de fiets of met OV

Komt u de carnavalsoptocht bezoeken? Kom dan, voor zover mogelijk, lopend, op de fiets of met het openbaar vervoer. Langs de IJsselkade zijn extra stallingsplekken voor fietsers aanwezig.

Vragen?

Heeft u vragen over de tijdelijke verkeersmaatregelen? Neem dan contact met ons op via info@montfoort.nl of bel 0348-476 400.

Wij wensen iedereen een veilig en vrolijk carnaval!

kaart Carnaval