Werkzaamheden aan A12 van Den Haag richting Utrecht starten vanaf zondag 2 juni 22:00 uur

Waarschijnlijk heeft u het al ergens gelezen of gehoord: Rijkswaterstaat voert van zondag 2 juni 22:00 uur tot maandag 1 juli 05:00 uur groot onderhoud uit aan de A12 van Den Haag richting Utrecht.

De werkzaamheden vinden plaats van Moordrecht tot knooppunt Oudenrijn. De snelweg is op deze route voor een deel of soms helemaal afgesloten. Tijdens de werkzaamheden worden omleidingen via het hoofdwegennet ingesteld.

Verkeershinder

Dit traject van de A12 is in juni vier weekenden afgesloten. Daarnaast vinden doordeweeks 10 nachtafsluitingen plaats en op 11 doordeweekse dagen zijn twee van de vier rijstroken beschikbaar.

Werk thuis of reis anders

Eerder maakte Rijkswaterstaat al bekend dat weggebruikers in juni rekening moeten houden met grote verkeershinder en een fors langere reistijd die kan oplopen tot meer dan een uur. De oproep was en is dan ook om vooral niet aan te sluiten in de file en reisgedrag aan te passen als dat mogelijk is. Zo adviseert ze om tijdens de werkzaamheden thuis te werken, buiten de spits te reizen of te kiezen voor openbaar vervoer.

Meer informatie

Een gedetailleerde planning van alle hinder is te vinden op de website van Rijkswaterstaat.