Zomerklaar met zonnebrandpalen

Bescherm uw huid met gratis zonnebrandcrème.

ZonnebrandpalenSinds kort hebben we in onze gemeente zonnebrandpalen. Wethouder Kees van Dalen heeft op woensdag 15 mei de eerste zonnebrandpaal bij HC Montfoort offcieel geopend, samen met een aantal sportieve dames van de hockeyclub. Het iseen paal die met een druk op de knop gratis zonnebrandcrème geeft.

Mei huidkankermaand

Misschien heeft u ze ook al gezien en zelfs al gebruikt. Mei is huidkankermaand en juist nu willen we als gemeente inwoners wijzen op de gevaren van zonnestraling voor de huid en het belang van zonbescherming. Huidkanker is helaas één van de meest voorkomende vormen van kanker in Nederland. De schadelijke uv-stralen van de zon zijn één van de belangrijkste oorzaken.

Waar staan de zonnebrandpalen?

Goede zonbescherming is daarom heel belangrijk. Om iedereen hieraan te herinneren, hebben we samen met Smeerkees Zonnebrandcrème palen geplaatst op vier sportlocaties:

  • TV Montfoort
  • HC Montfoort
  • Montfoort SV ’19 
  • VV Linschoten

Gratis smeren

We hebben gekozen voor deze locaties, omdat je tijdens het sporten snel kunt verbranden en er niet altijd zonnebrandcrème bij de hand is. Bovendien is het de ideale plek om grote groepen mensen te bereiken en bewust te maken van het belang van zonbescherming. De zonnebrandpalen zijn beschikbaar tot eind september en iedereen kan er gratis gebruik van maken.