Onderneming starten

Informatie over het starten of veranderen van een bedrijf.

Wilt u een bedrijf starten? Of wilt u een bedrijf verbouwen of veranderen? Dan moet u misschien zaken regelen in onze gemeente. Wat u moet regelen hangt van uw bedrijf. Bijvoorbeeld:

Bedrijfsruimte

Wilt u een kantoor huren, kopen of (ver)bouwen? Let dan op het bestemmingsplan van de plek. In zo’n plan staat hoe de plek gebruikt mag worden. Bestemmingsplanen in onze gemeente vindt u op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Vergunningen

Wilt u een bedrijf starten? Dan heeft u misschien een vergunning nodig. Bijvoorbeeld een <interne link: parkeervergunning> of omgevingsvergunning. Kijk voor het laatste op het landelijke Omgevingsloket.

Veranderen de activiteiten in uw bedrijf? Soms moet u een vergunning veranderen. Of een nieuwe vergunning aanvragen. Meld dit ook bij het Omgevingsloket.

Digitaal Opkopersloket

Ben u handelaar in tweedehands spullen? Dan moet u zich aanmelden bij het Digitaal Opkopers Loket. Zo voorkomen we samen de verkoop van gestolen spullen.

Vragen onderneming

Heeft u vragen over wat u precies moet regelen en aanvragen? Onze accountmanager bedrijven Beliamin Ezzarouali helpt u graag verder.

Er zijn ook verschillende organisaties die (startende) ondernemers helpen. Zoals de Kamer van Koophandel. Wij hebben een handig overzicht.