Gastouderopvang

Start u als gastouder? Dan meldt het gastouderbureau waar u zich bij inschrijft u aan bij de gemeente.

Bent u in 2022 gestart als gastouder voor kinderopvang? Op 12 december 2022 heeft de gemeenteraad besloten om het tarief 2022 gastouderopvang te verlagen van 457,20 euro naar 0 euro. Dit geldt met terugwerkende kracht over heel 2022. De gastouders waar dit voor geldt, hebben dit bedrag teruggestort gekregen. Bent u in 2022 gastouderopvang gestart, maar heeft u dit bedrag nog niet teruggekregen? Neem dan contact met ons op via info@montfoort.nl.

Hoe werkt het?

Om te kunnen werken als gastouder moet u zich inschrijven als gastouder bij een geregistreerd gastouderbureau. U kunt zich alleen inschrijven op uw opvangadres. Dat is uw eigen adres of het woonadres van de vraagouder. U mag ingeschreven staan bij meerdere gastouderbureaus. Een medewerker van dat bureau meldt u dan aan bij de gemeente. Meer informatie hierover vindt u bij de gastouderbureaus of op de website van de Rijksoverheid.

U heeft een geldige Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) nodig om te mogen werken als gastouder. Met deze VOG moet u zich ook laten inschrijven in het Personenregister kinderopvang.