Sportaccommodaties

Sportplekken huren en gebruiken.

Het doel van onze gemeente is een passende plek voor iedereen om veilig te kunnen sporten en bewegen. Daarom werken we met sportaanbieders samen aan goede sportruimtes binnen en buiten. Zoals bijvoorbeeld de sportparken:

Sportpark Hofland

Sportpark Hofland in Montfoort bestaat uit Voetbalvereniging Montfoort S.V. ’19, Hockeyclub Montfoort, Tennisvereniging Montfoort en Sporthal Hofland.

Aanleg kunstgrasvelden 2018

Op Sportpark Hofland zijn in 2018 drie extra kunstgrasvelden aangelegd. Het kunstgras is van cryogeen SBR-rubbergranulaat. Dat is bevroren SBR dat tot granulaat wordt vermalen. Het oppervlak wordt hierdoor gladder. Het materiaal blijft minder aan schoenen, kleding en bal hangen. Het geeft een betere stabiliteit, energierestitutie en schokabsorptie. Een belangrijk voordeel is dat het beter is voor het milieu dan ‘gewone’ SBR-rubberkorrels.

Vernieuwing kunstgrasvelden 2021

De twee kunstgrasvelden uit 2008 zijn in 2021 vernieuwd door CondorGrass. Dit kunstgras is van materiaal dat goed is voor het milieu: geprepareerde houtkorrels van naaldbomen. Het voldoet aan de regels en het is goedgekeurd door Fifa en KNVB. Montfoort S.V. ’19 is de eerste vereniging in Europa die voetbalt op dit kunstgras.

In 2021 heeft Stichting InStrepitus een verzoek tot handhaving gedaan tegen de aanwezigheid van rubbergranulaat als infill-materiaal op kunstgrasvelden van Montfoort SV’19. De Commissie Bezwaarschriften op dit verzoek het advies uitgebracht de bezwaren ontvankelijk en ongegrond te verklaren. Het College van Burgemeester en Wethouders van de Gemeente Montfoort heeft dit advies overgenomen en besloten om niet tot bestuursrechtelijke handhaving over te gaan. Stichting InStrepitus is aanvankelijk tegen het besluit in beroep gegaan, maar heeft het beroep met instemming van de Gemeente Montfoort 10 dagen voor de zitting ingetrokken. De Stichting geeft aan kennis genomen te hebben van het feit dat de gemeente op het gebied van kunstgrasvelden een andere (milieuvriendelijker) weg is ingeslagen en afstapt van rubbergranulaat op kunstgrasvelden.

De gemeente heeft bij de vervanging van kunstgrasvelden steeds volgens de toepasselijke (milieu)regels en de geldende zorgplichtdocumenten gehandeld. Gemeente en Montfoort SV’19 hebben zich bij de vervanging van kunstgrasvelden in 2021 maximaal ingespannen door toepassing van BrockFill, een milieuvriendelijk alternatief voor rubbergranulaat.

Sporthal huren

Wilt u de sporthallen in Montfoort of Linschoten huren? Neem dan contact op met beheerstichting SBML.

Sportveld huren

Wilt u één van de sportvelden huren? Neem dan contact op met de vereniging of beheerstichting SBML .

Knopenbad

Wilt u naar het zwembad in Montfoort? Kijk dan op de website van het Knopenbad.