Vrije tijd

Ontdek wat er te zien en doen is in onze gemeente.

Montfoort is een gezellige stad met veel geschiedenis. Het ligt aan de rivier de Hollandse IJssel. Er zijn veel monumenten bewaard gebleven. Het prachtige dorp Linschoten heeft een beschermd dorpsgezicht en brengt u terug in de tijd. Ontdek wat er allemaal te zien en te doen is in onze gemeente op www.inmontfoort.nl.

Horeca en winkels

De binnenstad van Montfoort heeft een mix van bekende en unieke winkels. In Linschoten zijn er speciaalzaken en winkels voor dagelijkse boodschappen. Kijk ook op www.winkeleninmontfoort.nl.

Er verschillende restaurants en cafés in onze gemeente. Linschoten heeft zelfs een sterrenrestaurant. In Montfoort zijn er pleinen met terrassen. Ook langs de Hollandse IJssel vindt u terrassen. Kijk ook op www.groenehart.nl.

Evenementen

Een overzicht van alle activiteiten en evenementen vindt u op www.actiefinmontfoort.nl. Ook op de gemeentepagina in de IJsselbode staat één keer in de maand een kalender. Bijvoorbeeld met de jaarmarkt, kermis, kunstroute of Linschotenloop.

Monumenten

In Montfoort en Linschoten zijn er wandelingen die langs alle monumenten gaan. Op borden langs de route is te lezen wat er in het verleden is gebeurd. Meer informatie vindt u op www.inmontfoort.nl.

Wandelen, fietsen en varen

Onze gemeente ligt midden in het Groene Hart. Er zijn verschillende routes om te wandelen, fietsen en varen: