Politie

Politie en wijkagenten in onze gemeente zetten zich in voor openbare orde en veiligheid.

Bij acuut gevaar of spoed belt het alarmnummer 112. Is er geen acuut gevaar of kan de politie niet op heterdaad iemand aanhouden? Bekijk dan meer informatie over politie en wijkagenten in onze gemeente op deze pagina. En hoe u contact met ze opneemt.

Is er een politiepost in Montfoort?

Gemeente Montfoort vormt samen met de gemeenten Woerden, Oudewater, IJsselstein en Lopik het verzorgingsgebied van het politiebasisteam De Copen.

In de gemeente Montfoort zijn twee wijkagenten actief: Kevin Bos en René Reurings. In samenwerking met collega’s van de surveillancedienst, recherche, milieu en jeugd werken zij steeds aan het verbeteren en vergroten van de veiligheid in uw wijk of buurt.
​​​

Hoe neem ik contact op met de politie?

U kunt op de volgende manieren telefonisch contact opnemen met de politie:

  • Spoedeisend 112. Spoedeisend betekent dat elke seconde telt. Als u bijvoorbeeld een (auto-)inbraak ziet gebeuren (heterdaadsituatie), of iets ongewoons in uw straat of wijk ziet (verdachte situatie). Dan belt u 112.
  • Niet spoedeisend 0900 8844. Als u bijvoorbeeld de wijkagent wilt spreken of iets door wilt geven aan de politie dat niet spoedeisend is, dan belt u 0900 8844 (lokaal tarief). Of stuur een e-mail naar wijkagent-montfoort.de-copen@politie.nl.
  • Meld misdaad anoniem 0800 7000. Heeft u informatie over personen die misdrijven plegen, maar u wilt niet dat uw naam bekend wordt, geef dan uw informatie door via Meld Misdaad Anoniem.

De politie is elke woensdag van 10:00 tot 12:00 aanwezig in Huis van Montfoort.