Burgernet

Word lid van Burgernet en help de gemeente en politie met het opsporen van verdachten van een misdrijf of zoeken van vermiste personen.

Voelt u zich betrokken bij uw eigen buurt? Bent u alert en wilt u zelf een meehelpen aan een veilige leefomgeving? Geef u dan op als Burgernetdeelnemer! Met Burgernet sporen we samen verdachten van misdrijven op en vinden we vermiste personen terug. De gemeente Montfoort en politie zien u als een  belangrijke partner in het werken aan  meer veiligheid en leefbaarheid.

Wat is Burgernet?

Burgernet is een samenwerking tussen burgers, gemeente en politie en verbetert de veiligheid in de woon- en werkomgeving. Hierbij gebruiken we een telefonisch netwerk van inwoners en (medewerkers van) bedrijven. Via Burgernet zijn al meerdere vermiste kinderen snel teruggevonden. Ook kon de politie overvallers aanhouden vlak na een overval. U helpt dus echt mee aan de veiligheid in uw buurt, vanuit uw huis, vanaf uw werkplek of op straat. Over de afloop van de actie krijgt u een bericht.

Hoe meld ik me aan voor Burgernet?

U wilt meehelpen en u bent 16 jaar en ouder? Dan kunt u zich aanmelden via de website van Burgernet.

Hoe werkt Burgernet?

Via uw mobiele telefoon:

  • De centralist van de politiemeldkamer start, na een melding van bijvoorbeeld een inbraak of vermist kind, een Burgernetactie op. Bent u Burgernetdeelnemer? U krijgt direct een ingesproken bericht of sms-bericht via uw mobiele telefoon met het verzoek uit te kijken naar een  persoon of voertuig. Ziet u iets? Geef het dan direct door via 0800 0011.

Via e-mail:

  • Als  in uw buurt is ingebroken, ontvangt u als Burgernetdeelnemer een e-mail. Heeft u iets gezien of heeft u informatie over de woninginbraak? Geef het dan direct door.