Energietoeslag aanvragen

Aanvraag energietoeslag voor huishoudens met een laag inkomen.

De afgelopen tijd zijn de energieprijzen erg gestegen. Daarom hebben alle gemeenten extra geld ontvangen van de Rijksoverheid. Ferm Werk keert voor inwoners van onze gemeente de energietoeslag uit. Dit geld is bedoeld om inwoners met een laag inkomen te helpen bij het betalen van hun hoge energiekosten. De energietoeslag 2023 is vastgesteld. In een aantal gevallen is deze automatisch uitgekeerd. Geen automatische betaling ontvangen? Dan kunt u een nieuwe aanvraag doen tot en met 30 juni 2024.

Wanneer energietoeslag automatisch uitbetaald?

Ferm Werk heeft de energietoeslag 2023 automatisch uitgekeerd als u:

  • In april 2023 een nabetaling van de energietoeslag 2022 heeft ontvangen van Ferm Werk.
  • Op 1 oktober 2023 recht had op een bijstandsuitkering (participatiewet), IOAW/IOAZ-uitkering of Besluit bijstandverlening zelfstandigen (Bbz).

Het bedrag heeft Ferm Werk uiterlijk 31 oktober 2023 op uw rekening gestort. In dit geval hoeft u dus niets te doen.

Nieuwe aanvragen

Heeft u geen betaling van Ferm Werk ontvangen? Maar denkt u dat u recht heeft op de energietoeslag 2023? Dan kunt u vanaf nu de energietoeslag over 2023 aanvragen via de website van Ferm Werk. Wilt u weten wanneer u recht heeft op de toeslag en wat de hoogte ervan is? Of hoe u de toeslag aanvraagt? Ook op deze vragen vindt u de antwoorden terug hun website.