Ondergrondse container vol? Zet de zak niet naast de bak, maar loop een blokje om.

Misschien heeft u het al gezien? De ondergrondse containers in de binnenstad van Montfoort zijn opgefleurd met stickers.

557A1928Is de ondergrondse container namelijk vol? Zet de zak niet naast de bak, maar loop dan een blokje om naar de volgende container of neem de zak weer mee naar huis. Zo houden we samen de buurt schoon en opgeruimd.

Inwoners die gebruik maken van de ondergrondse containers om hun restafvalzakken in te gooien, hebben hiervoor een speciale afvalpas. Iedere week op dinsdag en donderdag leegt Cyclus deze containers. Het komt soms voor dat de afvalcontainer vol is.

Wim van Wikselaar, wethouder Duurzaamheid, nam een kijkje bij de bestickerde containers. “In de Montfoortse binnenstad zijn 13 ondergrondse containers. Cyclus haalt al geruime tijd het afval in onze gemeente op. Zij legen de ondergrondse containers twee maal per week, zodat iedereen zijn of haar restafval kwijt kan. Soms komt het voor dat een container vol is. We vragen u dan om een blokje om te lopen naar de volgende container of uw afvalzak weer mee naar huis te nemen. Samen houden we zo de binnenstad schoon, voor uzelf of uw buren”, aldus wethouder Van Wikselaar.

Plekken ondergrondse containers

Wilt u weten waar dan de dichtstbijzijnde container staat? Bekijk alle plekken van de ondergrondse containers in de binnenstad via de digitale afvalkalender van Cyclus en klik op het tabje 'waar'. Of kijk op onze website onder Afval.