Woninginspecties voor de Gemeentelijke VerduurzamingsRegeling gestart in Heeswijk en Tabakshof

Half december 2022 hebben de eerste woninginspecties voor de Gemeentelijke VerduurzamingsRegeling (GVR) plaatsgevonden, uitgevoerd door De Woonpas. De belangstelling voor de GVR is groot, nadat de gemeente begin december startte met deze regeling in de wijken Tabakshof en Heeswijk.

Om de hoeveelheid aanvragen in goede banen te kunnen leiden, is gekozen voor een wijkgerichte aanpak. De andere wijken in onze gemeente komen daarna aan de beurt. Met de GVR kunnen woningeigenaren hun huis verduurzamen zonder dat hun maandlasten voor energie stijgen.

Woninginspectie

De Woonpas neemt de woningeigenaar al het werk en zorg voor het verduurzamen van de woning uit handen. Nadat er een telefonische intake heeft plaatsgevonden, komt een inspecteur van De Woonpas langs voor een woninginspectie. Tijdens de inspectie worden verschillende aspecten van de woningen bekeken, zoals isolatie, het energieverbruik en de mogelijkheid voor zonnepanelen. Op basis hiervan wordt een aanbod gedaan.

Verduurzamen zonder hogere maandlasten

In ruil voor de verduurzaming betaalt de woningeigenaar een gemeentelijke belasting. Deze wordt opgebracht door de besparing op de energierekening. Het uitgangspunt is dat de woonlasten voor de woningeigenaren hierdoor niet hoger worden, maar in veel gevallen zelfs lager. De belasting rust op de woning en gaat bij verkoop van de woning over op de nieuwe eigenaar.

Informatiebijeenkomsten voor Tabakshof en Heeswijk

Op 11 en 12 januari 2023 vinden informatiebijeenkomsten plaats in het Huis van Montfoort. Tijdens de bijeenkomsten wordt de GVR in detail toegelicht en is er ruime gelegenheid voor vragen. Ook kunt u met een specialist in gesprek gaan over bijvoorbeeld uw persoonlijke woonsituatie. Woont u in de wijk Tabakshof of Heeswijk en wilt u hierbij aanwezig zijn? Meld u dan aan op www.dewoonpas.nl/montfoort.

Aanmelden voor de GVR

Wilt u direct aan de slag met de GVR? Hiervoor kunt u zich ook aanmelden via www.dewoonpas.nl/montfoort of door te bellen naar 088 3443 303. Woont u niet in de wijken Tabakshof of Heeswijk? Dan mag u zich al wel aanmelden voor de GVR. De Woonpas houdt u dan op de hoogte wanneer de GVR voor uw wijk van start gaat. Meer informatie over de GVR leest u op deze pagin op onze website..