Groot onderhoud A12 van Den Haag richting Utrecht in juni

Van 2 juni tot 1 juli voert Rijkswaterstaat groot onderhoud uit aan de A12 van Den Haag richting Utrecht. De werkzaamheden vinden plaats van Moordrecht tot knooppunt Oudenrijn.

De snelweg is op deze route voor een deel of soms helemaal afgesloten. Tijdens de werkzaamheden worden omleidingen via het hoofdwegennet ingesteld.

GOA12_2024_Omleidingskaart

Weggebruikers op de A12 moeten in juni rekening houden met grote verkeershinder en fors extra reistijd die kan oplopen tot meer dan een uur. Rijkswaterstaat roept weggebruikers op om niet in de file aan te sluiten. Haar advies is om thuis te blijven of werken, ander vervoer te kiezen of buiten de spits te reizen.

Wat gaat Rijkwaterstaat doen?

Rijkswaterstaat vervangt het asfalt op de weg, omdat deze verouderd is. Ze vervangt het asfalt door stiller asfalt. Daarnaast voert ze onderhoudswerkzaamheden uit aan viaducten waaronder viaduct Strijkviertel bij De Meern, vervangt ze voegovergangen en werkt ze aan de vangrails. Voegovergangen zijn verbindingen tussen de vaste weg en bruggen, tunnels en/of viaducten.

Weekend- en nachtafsluitingen

Tijdens de werkzaamheden is hinder helaas niet te voorkomen. Rijkswaterstaat doet er alles aan om dit zoveel mogelijk te beperken. Daarom doet ze de werkzaamheden vooral in het weekend en nacht. Op die momenten zijn de op- en afritten van de A12 afgesloten. Doordeweeks rijdt het verkeer langere periodes over minder rijstroken.

GOA12_2024_Kaart afsluiting

Meer informatie

De exacte planning van de werkzaamheden en hinder vindt u op de website van Rijkswaterstaat.