Herinrichting Parklaan

Het afgelopen jaar is er hard gewerkt aan de bouw van het nieuwe Kindcentrum Montfoort aan de Parklaan. De aannemer heeft het gebouw inmiddels opgeleverd. De volgende stap is de herinrichting van de Parklaan en de aanleg van het schoolplein.

Wat gaat er gebeuren?

De hele Parklaan wordt ingericht als fietsstraat. Daarin zijn auto’s te gast. We vervangen het huidige straatwerk door rood asfalt. Met de nieuwe inrichting komt er meer ruimte voor fietsers. Langs de Parklaan maken we een aantal langsparkeervakken. Vanaf de Heulestein tot aan de Bovenkerkweg verleggen we de Parklaan richting de voetbalvelden. Daardoor ontstaat er aan de kant van de hockeyvelden ruimte om een zogenoemde parkeerkoffer   aan te leggen. Hiermee bedoelen we een parkeerterrein met een in- (en uitrit) aan de straatzijde, afgelegen van de doorgaande route. In deze parkeerkoffer komen straks 77 parkeerplaatsen. 

Planning

Het project wordt in fases uitgevoerd. 

Fase 1: Parklaan vanaf de Bleek tot Heulestein

Fase 1 is op vrijdag 22 december klaar. De onderlaag en tussenlaag is dan aangebracht. De Parklaan gaat vanaf de Bleek tot aan de Heulestein weer open voor verkeer. Vanaf 11 maart 2024 wordt de rode deklaag van het asfalt in zijn geheel aangebracht op de hele Parklaan (vanaf de Bleek tot aan de Tiendweg). 

Parklaan

Fase 2a: Parklaan vanaf Heulestein tot Bovenkerkweg

Fase 2a is vanaf maandag 8 januari tot en met zaterdag 24 februari 2024. Dan is de Parklaan ter hoogte van de Heulestein tot de Bovenkerkweg afgesloten. De Heulestein is tijdens deze fase te bereiken via de kant van de provinciale weg. Voetgangers in dit gebied kunnen omlopen door het park en langs de tennisbanen. In deze fase start ook de aanleg van de parkeerkoffer met 77 parkeerplaatsen.

Fase 2b: Parklaan vanaf Bovenkerkweg tot Tiendweg

Fase 2b is vanaf maandag 8 januari tot en met woensdag 20 maart 2024. Dan is de Parklaan ter hoogte van de Parkzicht appartementen afgesloten tot aan de Tiendweg. Verkeer wordt omgeleid via de Bovenkerkweg (langs de sporthal) en Valeriaan. 

Parkeerkoffer2

Kappen bomen

Bij de herinrichting van de openbare ruimte proberen we zoveel mogelijk bomen te behouden of te verplaatsen. Soms zijn de bomen in slechte staat of is het nodig om ruimte te maken. Als het niet anders kan dan de bomen te verwijderen, gaan we zoveel mogelijk het hout van de bomen hergebruiken. Door er bijvoorbeeld zit- of speeltoestellen van te maken. In fase 2 gaan we het volgende doen:

  • In de week van 8 tot en met 12 januari 2024 ( en niet zoals eerder bericht in de week van 18 december 2023) worden twee platanen op het parkeerterrein aan de Bovenkerkweg. Het parkeerterrein aan de Bovenkerkweg wordt opnieuw ingericht voor het kindcentrum. Om voldoende ruimte te maken, was het nodig om twee platanen te verwijderen. De platanen worden verzaagd tot zit- en speelelementen die straks een mooie plek krijgen op het schoolplein. 
  • Om deze twee platanen te compenseren plaatsen we één flinke plantaan terug bij de aanleg van het nieuwe parkeerterrein. 
  • Drie van de tien esdoorns op de Parklaan (ter hoogte van de hockeyvelden) zijn blijven staan. Deze worden straks verplant en krijgen een plek op het schoolplein van het nieuwe kindcentrum. 

Bereikbaarheid 

Er wordt dagelijks gewerkt tussen 7:30 en 16:30 uur. De Parklaan is dan afgesloten voor het doorgaande verkeer. Tijdens de werkzaamheden is het niet mogelijk om te parkeren op of langs de Parklaan. Bewoners en bezoekers kunnen parkeren bij sporthal Hofland of het parkeerterrein aan de Bovenkerkweg. De Parklaan blijft bereikbaar voor nood- en hulpdiensten. De woningen blijven te voet bereikbaar. 

Meer informatie

De werkzaamheden worden uitgevoerd door Peek Bouw & Infra BV uit Houten. Heeft u specifieke vragen over de werkzaamheden of de uitvoering, neem dan contact op met de uitvoerder via 030 – 63 714 72 of a.peek@peekbv-houten.nl. Voor algemene vragen kunt u terecht bij de gemeente, via 0348-476400 of kindcentrum@montfoort.nl.

fasering Parklaan