Hoe houd ik grip op mijn geld?

Het kan lastig zijn om in deze tijd rond te komen. Samen met onze lokale partners kunnen we u helpen om grip op uw geld te houden of te krijgen.

Bent u op zoek naar tips of voor welke regelingen en vergoedingen u misschien in aanmerking komt? Heeft u een laag inkomen? Of heeft u geen overzicht meer over uw financiën? Op deze pagina vindt u een overzicht hoe we u kunnen helpen. Binnen onze gemeente werken we hiervoor samen met verschillende lokale partners. U kunt contact met ons opnemen. Maar u kunt ook direct contact met een partner opnemen.

Grip op uw geld

Bent u op zoek welke stappen u kunt zetten om uw risico op schulden te verkleinen? Ga dan naar Geldfit.nl en doe de Geldfit-test. Na het invullen van een aantal vragen, krijgt u een advies met tips en partners met wie u contact op kan nemen als u dat wilt. Sinds kort zijn we als gemeente aangesloten bij Geldfit.

Vergoedingen en toeslagen

Soms heeft u recht op vergoedingen of toeslagen. Er zijn verschillende regelingen en potjes beschikbaar waar u misschien recht op heeft. Maar hoe weet u nu waar u recht op heeft? Bij Geldfit kunt u de Potjescheck doen. Als u deze invult, ziet u direct waar u recht op heeft. Ook hebben we een webpagina aangemaakt met een overzicht van alle regelingen en vergoedingen die er landelijk en speciaal voor onze gemeente gelden. De meeste regelingen en voorzieningen over inkomen voert Ferm Werk voor ons uit. Voor meer informatie en vragen kunt u ook direct contact opnemen met Ferm Werk.

Maatschappelijke hulp

Kunt u moeilijk rondkomen of heeft u geldzorgen? Het sociaal team kan samen met u bekijken hoe u financiële situatie eruitziet. Soms heeft u recht op een aanvulling van uw inkomen. Met een goed overzicht kunt u uw problemen stap voor stap oplossen en voorkomen dat ze verergeren. Dit kan een medewerker van het Sociaal Team samen met u doen of hij kan een vrijwilliger van bijvoorbeeld de Formulierenbrigade of Schuldhulpmaatje in schakelen. Spelen er naast geldzorgen nog andere problemen? Ook hiervoor kunt u terecht bij het sociaal team.

Het sociaal team is bereikbaar op 0348 469109. Zij heeft op dinsdag tussen 10:00 en 12:00 inloopspreekuur. Het sociaal team is onderdeel van SWOM. Wat SWOM verder voor u kan doen, leest op op de website van de SWOM.

Speciaal voor jongeren

Ben je jonger dan 19 jaar en heb je vragen over geld? Weet je niet hoe je moet rondkomen? Praat erover met het Jongerenwerk! Zij kunnen je helpen. Jongerenwerkers Steve en Haitham staan klaar voor jongeren uit de gemeente Montfoort. Ze luisteren naar je verhaal en denken mee over een goede oplossing. Als het nodig is, weten zij precies bij wie je het beste terecht kan met jouw vraag.

Hulp bij beginnende schulden

Heeft u beginnende schulden en/of maakt u zich zorgen over uw financiële situatie? U kunt u laten ondersteunen door een vrijwilliger van Schuldhulpmaatje. Samen met een maatje gaat u aan de slag om uw geldzaken op orde te brengen. De vrijwilliger kan u helpen de juiste stappen te zetten om uw financiële situatie te verbeteren. Dat helpt u om uw schulden af te lossen en schulden in de toekomst te voorkomen.

U neemt contact op met Stichting Schuldhulpmaatje via 06 82042415 of contact@montfoort.schuldhulpmaatje.nl.

Hulp bij grotere geldzorgen

Heeft u schulden? Weet u niet meer hoe u die moet aflossen? Kunt u nieuwe rekeningen niet meer betalen? Maakt u zich zorgen over de toekomst? Budgetiek kan u professioneel ondersteunen. Deze organisatie helpt namens de gemeente inwoners met schulden. Deze hulp is gratis. U kunt er onder andere terecht voor budgetbeheer, schuldhulpverlening of een persoonlijk adviesgesprek.

U neemt contact op met Budgetiek via 06 2544 0684 of info@budgetiek.nl.

Hulp bij betalingsachterstanden

We zijn gestart om inwoners die betalingsachterstanden hebben voor hun huur, energie, water of zorgverzekering  te benaderen en hulp aan te bieden. Zo willen we u graag helpen om te zorgen dat betalingsachterstanden niet verder oplopen en wellicht uitgroeien tot grotere schulden. Budgetiek voert dit voor ons uit.

Vragen

Binnen gemeente Montfoort wordt nauw samengewerkt tussen SWOM, het Jongerenwerk, Schuldhulpmaatje, Budgetiek en andere betrokken organisaties, uiteraard binnen de privacyregels en altijd met instemming van u. Weet u niet zeker met wie u het beste contact kunt opnemen. Of heeft u vragen? We helpen u graag verder. Neem contact met ons op via 0348 476400.