Extra ondersteuning bij rondkomen

Het is vooral in deze tijd voor veel huishoudens lastig om rond te komen. Samen met andere organisaties kunnen we u helpen.

GM_Social_geldzorgenHeeft u een laag inkomen? Of heeft u geen overzicht meer over uw financiën? Maakt u uw post niet meer open, bang voor de volgende aanmaning? Er zijn allerlei situaties waardoor het even niet lukt om rekeningen te betalen of waardoor het moeilijk is om rond te komen met uw geld. Dan helpt het als iemand u hierbij ondersteunt.

Vergoedingen en toeslagen

Soms zijn er onverwachte, extra uitgaven waar u geen rekening mee kunt houden. Dan kan het lastig zijn om rond te komen. Daarom zijn er verschillende regelingen om een laag inkomen aan te vullen. Misschien kunt u extra geld krijgen? Bijvoorbeeld een vergoeding of toeslag voor bepaalde kosten. Een overzicht van alle landelijke en gemeentelijke regelingen vindt u op onze website onder werk en inkomen. Ook hebben we daar een overzicht gemaakt met websites die u wellicht kunnen helpen. De meeste regelingen en voorzieningen over inkomen voert Ferm Werk voor ons uit. Voor meer informatie en vragen kunt u ook direct contact opnemen met Ferm Werk.

Maatschappelijke hulp

Het sociaal team van SWOM kan u informatie, advies en ondersteuning geven bij zorgen over geld, armoede en gezondheid. Het sociaal team is bereikbaar op 0348 469109. Zij heeft op dinsdag tussen 10:00 en 12:00 inloopspreekuur. U kunt bij de SWOM terecht voor meer. Zoals hulp bij het invullen van aanvraagformulieren als er niemand in uw omgeving is die u hiermee kan helpen. Of het DoeMeeHuis met onder andere het Kledinghuis of Repair Café. Wat de SWOM voor u kan doen, leest op op de website van de SWOM

Hulp bij betalingsachterstanden

We zijn gestart om inwoners die betalingsachterstanden hebben voor hun huur, energie, water of zorgverzekering proactief te benaderen en hulp aan te bieden. Zo willen we u graag helpen om te zorgen dat betalingsachterstanden niet verder oplopen en wellicht uitgroeien tot grotere schulden. Meer informatie vindt u op de pagina hulp bij betalingsachterstanden.

Stichting SchuldHulpMaatje

Sinds 1 mei jl. is de stichting SchuldHulpMaatje gestart in onze gemeente. Deze stichting wil mensen met financiële problemen helpen door naast hen te gaan staan en met hen mee te denken. De hulp bestaat uit persoonlijke begeleiding door een zogeheten SchuldHulpMaatje. Wilt u weten waar een SchuldHulpMaatje u bij kan helpen? Of wilt u contact met hen opnemen? Kijk dan op de pagina van SchuldHulpMaatje.

Schuldhulpverlening

Heeft u grote geldzorgen en zit u diep in de schulden? Dreigt er een huisuitzetting omdat u de huur niet kunt betalen? Ook dan ondersteunt het maatschappelijk werk van de SWOM u door u in contact te brengen met schuldhulpverlening. U kunt ook direct contact opnemen met de schuldhulpverlening in Montfoort. Stuur een mail naar info@budgetiek.nl of bel naar 06 2544 0684. Schuldhulpverlening werkt een aantal dagdelen per week vanuit het Huis van Montfoort. 

Vragen

Binnen gemeente Montfoort wordt nauw samengewerkt tussen de SWOM, het Jeugdteam, schuldhulpverlening en andere betrokken organisaties, uiteraard binnen de privacyregels en altijd met instemming van u. Weet u niet zeker met wie u het beste contact kunt opnemen. Of heeft u vragen? We helpen u graag verder. Neem dan contact met ons opnemen via 0348 476400.