Groot onderhoud A12

Van 2 juni tot 1 juli voert Rijkswaterstaat groot onderhoud uit aan de A12 van Den Haag richting Utrecht. De werkzaamheden vinden plaats van Moordrecht tot knooppunt Oudenrijn.

De snelweg is op deze route voor een deel of soms helemaal afgesloten. Tijdens de werkzaamheden worden omleidingen via het hoofdwegennet ingesteld.

Wat gaat Rijkwaterstaat doen?

Rijkswaterstaat vervangt het asfalt op de weg, omdat deze verouderd is. Ze vervangt het asfalt door stiller asfalt. Daarnaast voert ze onderhoudswerkzaamheden uit aan viaducten waaronder viaduct Strijkviertel bij De Meern, vervangt ze voegovergangen en werkt ze aan de vangrails. Voegovergangen zijn verbindingen tussen de vaste weg en bruggen, tunnels en/of viaducten.

Weekend- en nachtafsluitingen

Tijdens de werkzaamheden is hinder helaas niet te voorkomen. Rijkswaterstaat doet er alles aan om dit zoveel mogelijk te beperken. Daarom doet ze de werkzaamheden vooral in het weekend en nacht. Op die momenten zijn de op- en afritten van de A12 afgesloten. Doordeweeks rijdt het verkeer langere periodes over minder rijstroken.

Meer informatie

De exacte planning van de werkzaamheden en hinder vindt u op de website van Rijkswaterstaat.